Arena Aabenraa

- hjertet i campus

  19. august 2017 blev Arena Aabenraa indviet. Med Arenaen er der blevet taget et stort skridt i realiseringen af Fremtidens Aabenraa og Aktiv Campus Aabenraa, som skal binde byens uddannelsesinstitutioner og fritidsfaciliteter sammen i et sammenhængende område.

  Kom til Arena Aabenraas hjemmeside her

  Aabenraa Kommune har i foråret og sommeren 2015, sammen med vinderen af projektkonkurrencen, GPP Arkitekter og bygherrerådgiver Kuben Management A/S, arbejdet med at tilpasse projektet omkring opførelsen af en ny multiarena, med foyer samt nye multifunktionelle sale, i forhold til den samlede økonomiske ramme og den fysiske placering på Hjelmallé og Ringridderpladsen.

  Opførelsen af Arena Aabenraa tog afsæt i Aabenraa Kommunes Planstrategi 2012 og Vækstplan 2018, hvor målet er, at sundhed og bevægelse bliver en naturlig del af børn og unges hverdag. Arenaen skal bl.a. ses i sammenhængen med projektet Aktiv Campus Aabenraa, der er en del af breddeidrætsprojektet ”Sundhed, og læring i centrum”. Projektet skal skabe rammerne for etablering af campusområdet, der forbinder uddannelsesinstitutioner og idrætscenter. Det skal styrke sammenhængskraften mellem uddannelse, fritid og sundhed.

  Formålet med etablering af et campusområde, hvori Arena Aabenraa indgår, er at skabe en samlet fysisk område, der gør opmærksom på Aabenraas kvaliteter og muligheder for at dyrke idræt, leg og bevægelse i attraktive by- og landskabsrum.

  Den nye Arena 

  Generelt er der ved valg af materiale i den nye Arena lagt vægt på at skabe lyse og venlige lokaler, interiør, m.m. ligesom tilgængelighed har været et nøgleord.
  Den samlede byggesum for Arena Aabenraa er 81,4 millioner kroner.

  Ny dobbelthal

  Hovedelementet i Arena Aabenraa er den nye dobbelthal, der både lægger gulv til foreningernes træningsbehov og til publikumsbegivenheder som håndboldligakampe, koncerter og andre kultur- og sportsevents. Med en dobbelthal er der dobbelt så meget halgulvplads, sammenlignet med det daværende Svømme- og Idrætscenter. Hallen har plads til 1800 tilskuer. Nybyggeriet Arena Aabenraa omfatter også de faciliteter og fællesarealer, der binder den nye dobbelthal sammen med det eksisterende svømme- og idrætscenter. Blandt andet et stort torveområde med café.

  Torveområde med café
  Torveområdet binder Arenaens områder sammen og er samlingssted for de, der benytter Arenaen som for eksempel forældre til de aktive børn og de studerende i området.

  VIP-lounge
  VIP-loungen kan benyttes af sponserer og erhvervslivet, når de skal netværkspleje og ikke mindst kan den bruges til promovering af alt det, vi har at byde på.

  Mindre sale og lokaler
  Arenaen indeholder flere mindre sale og lokaler, der er velegnede til holdundervisning, som for eksempel Zumba, Yoga og lignende, ligeledes kan lokalerne benyttes til undervisning og foredrag. Der er også etableret et fitnesscenter.

  Parkering
  Der er blevet etableret to ny parkeringspladser (P1 og P2) nord for arenaen, som også benyttes i forbindelse med dyrskue, ringridning og andre store arrangementer i området.
  Der er i alt 460 parkeringspladser fordelt således at der er 165 parkeringpladser på P1, 200 pladser på P2 og så er der 95 pladser imellem de to parkeringspladser.

  Læs mere om byggeriet og første spadestik her

  GPP vinder af projektkonkurrence

  Øvrige konkurrenceprojekter

  Forslag 1 - SWECO
  Forslag 4 - CEBRA
  Forslag 5 - COBE 

  Kontaktperson

  Bent Thomsen, chefkonsulent
  Tlf.: 7376 7147 - bct@aabenraa.dk

  Plancher

  Se plantegninger af Arena Aabenraa her

   

   

  Sidst opdateret 20.06.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa