Arena Aabenraa

Med Arena Aabenraa tages et stort skridt i realiseringen af Fremtidens Aabenraa og Aktiv Campus Aabenraa, der skal binde byens uddannelsesinstitutioner og fritidsfaciliteter sammen i et sammenhængende område.

  Kom til Arena Aabenraas hjemmeside her

  Arena Aabenraa

  Aabenraa Kommune glæder sig til at byde kommunens borgere velkommen i den nye Arena Aabenraa i løbet af 2017.

  Aabenraa Kommune har i foråret og sommeren 2015, sammen med vinderen af projektkonkurrencen, GPP Arkitekter og bygherrerådgiver Kuben Management A/S, arbejdet med at tilpasse projektet omkring opførelsen af en ny multiarena, med foyer samt nye multifunktionelle sale, i forhold til den samlede økonomiske ramme og den fysiske placering på Hjelmallé og Ringridderpladsen.

  Opførelsen af Arena Aabenraa tager afsæt i Aabenraa Kommunes Planstrategi 2012 og Vækstplan 2018, hvor målet er, at sundhed og bevægelse bliver en naturlig del af børn og unges hverdag. Arenaen skal bl.a. ses i sammenhængen med projektet Aktiv Campus Aabenraa, der er en del af breddeidrætsprojektet ”Sundhed, og læring i centrum”. Projektet skal skabe rammerne for etablering af campusområdet, der forbinder uddannelsesinstitutioner og idrætscenter. Det skal styrke sammenhængskraften mellem uddannelse, fritid og sundhed.

  Formålet med etablering af et campusområde, hvori Arena Aabenraa indgår, er at skabe en samlet fysisk plan, der gør opmærksom på Aabenraas kvaliteter og muligheder for at dyrke idræt, leg og bevægelse i attraktive by- og landskabsrum.

  Ved valg af materiale er der lagt vægt på at skabe lyse og venlige lokaler, interiør, m.m. ligesom tilgængelighed har været et nøgleord.

  Ny dobbelthal

  Hovedelementet i Arena Aabenraa er den nye dobbelthal, der både skal lægge gulv til foreningernes træningsbehov og til publikumsbegivenheder som håndboldligakampe, koncerter og andre kultur- og sportsevents. Arenaens dobbelthal betyder at der vil være dobbelt så meget halgulvplads, sammenlignet med det nuværende Svømme- og Idrætscenter. Hallen får plads til 1800 tilskuer. Byggeriet af Arena Aabenraa omfatter også de faciliteter og fællesarealer, der binder den nye dobbelthal sammen med det eksisterende svømme- og idrætscenter. Blandt andet et stort torveområde med café.


  Torveområde med café

  Torveområdet  skal binde Arenaens områder sammen og skal samtidig spille en vigtig rolle i forhold til nogle af de sociale tiltag, der ligger bag projektet. Torveområdet skal være samlingssted for de, der benytter Arenaen, forældre til de aktive børn, de studerende i området og i al almindelighed et muligt samlingssted for kommenens borgere 

   

  VIP-lounge

  Arenaen åbner op for helt nye muligheder og indeholder blandt andet en VIP-lounge. Denne lounge kan sponserer og erhvervslivet benytte, når de skal netværkspleje og ikke mindst kan den bruges til promovering af alt det, vi har at byde på.

   

  Mindre sale og lokaler

  Arenaen indeholder også flere mindre sale og lakaler, der vil være velegnede til holdundervisning i f.eks. Zumba og lignende, ligesom der også bliver plads til etablering af et fitnesscenter. Ligeledes vil lokalerne kunne benyttes til undervisning og foredrag.

  Parkering

  Der vil blive etableret to ny parkeringspladser nord for arenaen, som også kan benyttes i forbindelse med dyrskue, ringridning og andre store arrangementer i området.

  Den samlede byggesum for Arena Aabenraa er 81,4 millioner kroner. Byggeriet forventes færdiggjort i foråret 2017.

   

  Du kan løbende følge realiseringen af Multiarena Aabenraa her på hjemmesiden.

  Læs mere om byggeriet og første spadestik her

   

  GPP vinder af projektkonkurrence

  Øvrige konkurrenceprojekter

  Forslag 1 - SWECO
  Forslag 4 - CEBRA
  Forslag 5 - COBE

  Kontaktperson

  Bent Thomsen, chefkonsulent
  Tlf.: 7376 7147 - bct@aabenraa.dk

  Plancher

  Se plantegninger af Arena Aabenraa her

   

  Sidst opdateret 14.12.2017

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa