Første spadestik

10. december 2015 blev første spadestik til Multiarena Aabenraa taget. Med Multiarena Aabenraa tages et stort skridt i realiseringen af Fremtidens Aabenraa og Aktiv Campus Aabenraa, der skal binde byens uddannelsesinstitutioner og fritidsfaciliteter sammen i et sammenhængende område.

  Torsdag d. 10. december 2015 blev et lille skridt imod noget stort taget ved indgangen til det nuværende Aabenraa Svømme- og Idrætscenter. Borgmester Thomas Andresen, formand for Kultur og Fritidsudvalget, Tim Wulff, samt formand for Aabenraa Fritidsråd, Jan Bundgård, trodsede regn og vind og satte projektet omkring Aabenraa Multiarena i gang.

  Borgmester, Thomas Andresen, lagde i sin tale op til en lys fremtid for kommunens kommende multiarena. ”Aabenraa Kommune skal være en kommune i sund vækst. Målet med Multiarenaen er at få sat Aabenraa Kommune på landkortet”, lød det fra borgmesteren. Et af målene med den nye Multiarena er at kunne trække store begivenheder og events til Aabenraa.

  - Vi har fokus på at understøtte borgernes sunde og aktive liv, men vi ønsker også at skabe flere events, der giver genlyd i resten af landet og giver publikum en god oplevelse. Det får vi rigtig gode rammer til med den nye Multiarena Aabenraa, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Tim Wulff.

  Multiarenaen åbner op for helt nye muligheder og indeholder blandt andet en VIP-lounge. Denne lounge kan sponserer og erhvervslivet benytte, når de skal netværkspleje og ikke mindst kan den bruges til promovering af alt det, vi har at byde på.

  Multiarenaens dobbelthal betyder at vi vil få dobbelt så meget halgulvplads, som vi har i det nuværende Svømme- og Idrætscenter. Multiarenaen indeholder også flere mindre lokaler, der vil være velegnede til holdundervisning i f.eks. Zumba og lignende, ligesom der også bliver plads til etablering af et fitnesscenter.

  Et stort torveområde, der skal binde multiarenaens områder sammen, skal sammentidig spille en vigtig rolle i forhold til nogle af de sociale tiltag, der ligger bag projektet. Torveområdet skal være samlingsted for de, der benytter Multiarenaen, forældre til de aktive børn, de studerende i området og i al almindelighed et muligt samlingssted for kommenens borgere.

  Den samlede byggesum for Multiarena Aabenraa er 81,4 millioner kroner. Byggeriet forventes færdiggjort i foråret 2017.

  Med Multiarena Aabenraa tages et stort skridt i realiseringen af Fremtidens Aabenraa og Aktiv Campus Aabenraa, der skal binde byens uddannelsesinstitutioner og fritidsfaciliteter sammen i et sammenhængende område.

  - Jeg glæder mig over, at vi skridt for skridt og helt fysisk kan se, hvordan Aabenraa udvikler sig og bliver mere attraktiv – både at besøge og at bo i. Multiarena Aabenraa er et vigtigt skridt i denne retning, siger borgmester Thomas Andresen. 

  Læs mere om byggeriet her

  Multiarena Aabenraa er et væsentligt projekt i Aabenraa Kommunes Vækstplan 2018, der skal gøre kommunen mere attraktiv at flytte til, bo og drive virksomhed i. Læs mere om Vækstplan 2018 på: www.aabenraa.dk/sundvækst

   

   

  Sidst opdateret 17.08.2017

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa