Fra spadestik til indvielse

Da første spadestik blev taget den 10. december 2015 til et af Aabenraas helt store projekter stod færdigt, gik det stærkt. Den 19. august 2017 blev den nye Arena Aabenraa indviet med et brag af et arrangement. Her på siden kan du læse om processen fra første spadestik og frem til Arena Aabenraas indvielse

  Indvielsen

  Den 19. august 2017 inviterede Arena Aabenraa og Aabenraa Kommune alle til et brag af en dag, da Arena Aabenraa blev indviet.  

  - Det er en indvielse, vi har set frem til længe. Arena Aabenraa er det pulserende hjerte i Aktiv Campus Aabenraa, som er et af hovedelementerne i udviklingsplanen for Fremtidens Aabenraa. De muligheder, der ligger i Arena Aabenraa, er med til, at borgere i Aabenraa Kommune og i et stort opland til kommunen kan få et sundt og aktivt fritidsliv, pointerer borgmester Thomas Andresen. 

  På programmet var bl.a. to tophåndboldkampe. SønderjyskEs herrehold spiller mod danmarksmestre fra 2016-17 Aalborg Håndbold. SønderjyskEs damehold spillede mod Füchse Berlin. 

  Se film fra indvielsen her

  Noget for enhver
  Hele dagen summede af aktivitet både for dem, der vil være med, og dem der vil kigge på. Der var bl.a. opvisningskampe i badminton og volleyball, og lokale idrætsforeninger gav mulighed for, at man kunne prøve deres sportsgrene. Aabenraa Bibliotekerne var også med og inviterede børnefamilier til trylle- og ballondyrshow. 

  - Med indvielsen understreger vi, at Arena Aabenraa er for ALLE. Her kan man komme og dyrke sin sportsgren, uanset om man gør det for sjov, for motionens skyld, eller om man er eliteidrætsudøver. Og man kan komme her uanset alder. Man behøver ikke engang dyrke idræt for at være her, for Arena Aabenraa har potentiale til at blive et nyt mødested, hvor man også bare kan nyde en kop kaffe og socialt samvær, påpeger formand for Arena Aabenraa John Riisberg. 

  FAKTA
  I Arena Aabenraas nye dobbelthal, som bliver hjemmebane for SønderjyskEs damehold i håndbold, er der plads til ca. 1.472 tilskuere på tribunerne plus 8 tilskuere i kørestol. Dertil kommer ca. 300 ståpladser. 

  I dobbelthallen uden tribuner er der plads til et publikum på ca. 3.000 personer f.eks. til koncerter. 

  Aabenraa Kommune har opført og ejer Arena Aabenraas bygninger. Projektet er gennemført i tæt samarbejde med en lang række interessenter. 

  Arena Aabenraa drives i dag som en selvejende institution. 
  Kom til Arena Aabenraas hjemmeside her

  Ved indvielsen deltog en række foreninger med aktiviteter for publikum herunder:
  SønderjyskE Håndbold
  Aabenraa Håndbold
  Aabenraa IG Volleyball
  Aabenraa Badminton Club
  DGI
  Aabenraa Gymnastik og Idrætsforening
  Rødekro Tri & Motion
  Aabenraa Triathlon
  Opnør Svømmeklub
  Aabenraa Sportsdykkerklub
  OK Syd
  Aabenraa Bueskyttelaug
  Aabenraa Bibliotek
  Aabenraa Taekwondo Klub
  Aabenraa Muya Thai
  Aabenraa Judo og Jiu Jitsu Klub
  Aabenraa Roklub
  Fight Gym Aabenraa
  Elite Aabenraa

   

  Rejsegilde

  28. juni 2016 var der rejsegilde for Arena Aabenraa. Blandt de fremmødte var medlemmer af byrådet, naboer samt repræsentanter for foreningslivet og uddannelsesinstitutioner. 

  Blandt talere ved rejsegildet var både borgmester Thomas Andresen og formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Tim Wulff. I talerne blev der lagt vægt på, at Arena Aabenraa skal være med til at gøre Aabenraa til et bedre sted at bo og leve et sundt liv og at Arena Aabenraa skal styrke sammenhængskraften i campus og i foreningslivet. Der lød samtidig en varm tak til de engagerede repræsentanter fra foreningslivet, som i processen har givet deres besyv med.

  Medindehaver og totalrådgiver på projektet Søren Madsen fra GPP Arkitekter samt adm. direktør Keld Rasmussen fra entreprenørfirmaet Nisgaard + Christoffersen A/S fortalte ved samme anledning, at der er god fremdrift i byggeriet og at tidsplanen holder.

  Arena Aabenraa er et byggeri til ca. 81,4 mio. kroner og forventes at stå færdigt i det tidlige forår 2017.

  Når byggeriet er klar til ibrugtagning, vil Arena Aabenraa bestå af 3 haller, hvoraf den nye multihal vil kunne rumme ca. 1.800 tilskuere.

  Rejsegildet blev fejret med grillpølser, øl og vand til alle fremmødte, og en hyggelig stemning prægede arrangementet. 

  Læs mere om byggeriet her

   

  Første spadestik

  Torsdag d. 10. december 2015 blev et lille skridt imod noget stort taget ved indgangen til det nuværende Aabenraa Svømme- og Idrætscenter. Borgmester Thomas Andresen, formand for Kultur og Fritidsudvalget, Tim Wulff, samt formand for Aabenraa Fritidsråd, Jan Bundgård, trodsede regn og vind og satte projektet omkring Aabenraa Multiarena i gang.

  Borgmester, Thomas Andresen, lagde i sin tale op til en lys fremtid for kommunens kommende multiarena. ”Aabenraa Kommune skal være en kommune i sund vækst. Målet med Multiarenaen er at få sat Aabenraa Kommune på landkortet”, lød det fra borgmesteren. Et af målene med den nye Multiarena er at kunne trække store begivenheder og events til Aabenraa.

  - Vi har fokus på at understøtte borgernes sunde og aktive liv, men vi ønsker også at skabe flere events, der giver genlyd i resten af landet og giver publikum en god oplevelse. Det får vi rigtig gode rammer til med den nye Multiarena Aabenraa, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Tim Wulff.

  Multiarenaen åbner for helt nye muligheder og indeholder blandt andet en VIP-lounge. Denne lounge kan sponserer og erhvervslivet benytte, når de skal netværkspleje og ikke mindst kan den bruges til promovering af alt det, vi har at byde på.

  Multiarenaens dobbelthal betyder at vi vil få dobbelt så meget halgulvplads, som vi har i det nuværende Svømme- og Idrætscenter. Multiarenaen indeholder også flere mindre lokaler, der vil være velegnede til holdundervisning i f.eks. Zumba og lignende, ligesom der også bliver plads til etablering af et fitnesscenter.

  Et stort torveområde, der skal binde multiarenaens områder sammen, skal sammentidig spille en vigtig rolle i forhold til nogle af de sociale tiltag, der ligger bag projektet. Torveområdet skal være samlingsted for de, der benytter Multiarenaen, forældre til de aktive børn, de studerende i området og i al almindelighed et muligt samlingssted for kommenens borgere.

  Den samlede byggesum for Multiarena Aabenraa er 81,4 millioner kroner. Byggeriet forventes færdiggjort i foråret 2017.

  Med Multiarena Aabenraa tages et stort skridt i realiseringen af Fremtidens Aabenraa og Aktiv Campus Aabenraa, der skal binde byens uddannelsesinstitutioner og fritidsfaciliteter sammen i et sammenhængende område.

  - Jeg glæder mig over, at vi skridt for skridt og helt fysisk kan se, hvordan Aabenraa udvikler sig og bliver mere attraktiv – både at besøge og at bo i. Multiarena Aabenraa er et vigtigt skridt i denne retning, siger borgmester Thomas Andresen. 

  Læs mere om byggeriet her

  Multiarena Aabenraa er et væsentligt projekt i Aabenraa Kommunes Vækstplan 2018, der skal gøre kommunen mere attraktiv at flytte til, bo og drive virksomhed i. Læs mere om Vækstplan 2018 på: www.aabenraa.dk/sundvækst

   

   

  Sidst opdateret 18.05.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa