Input fra Forskningens Døgn 2014

Aabenraa Kommune var for fjerde år i træk vært ved Forskningens Døgn – en årlig landsdækkende videnskabsfestival. Begivenheden blev skabt for at gøre befolkningen opmærksom på den forskning, der foregår på universiteter, uddannelses- og kulturinstitutioner, virksomheder og mange andre steder i landet.

  I 2014 var temaet Byer i bevægelse, og Aabenraa Kommune inviterede sammen med en stribe uddannelsesinstitutioner borgere, virksomheder, uddannelsesinstitutioner, folkeskoler og daginstitutioner til at blive klog på vores byrum. Byrummene er en fælles ramme, som børn og voksne kan bruge som legeplads, mødested og udgangspunkt for både fysisk og mental bevægelse og samvær.

  Mulighed for dialog med 150 unge om idéer til Aktiv Campus Aabenraa

  Som et led i samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne blev der zoomet ind på Aktiv Campus Aabenraa. Hvordan skal Aktiv Campus Aabenraa udvikles, så det bliver de unges foretrukne sted at gå i skole og mødes i fritiden? Det spørgsmål blev stillet til 150 elever fra Aabenraa Statsskole, IBC Aabenraa og VUC Aabenraa ved en fælles opstartsworkshop i Statsskolens aula d. 28. marts. På workshoppen fik eleverne inspiration til udvikling af byrummet og samtidigt fik eleverne til opgave at udarbejde artikler og avisforsider som senere skulle præsenteres.  

  Den 24. april på Forskningens Døgn blev der ud af de 25 modtagne avisforsider  kåret de fem bedste. De vindende forsider kan ses i højre side. Derudover blev fire avisforsider hædrende omtalt, disse kan ligeledes ses i højre side. 

  Vinder forsider

  Digital Campus - Grp. 4 IBC
  Sociale mødesteder - Grp. 1 Statsskole 
  Aktiv undervisning - Grp. 5 Statsskole 
  Aktive spots - HH2E IBC 
  Fra a til b - Grp. 2 Statsskole

  Forsider - hædrende omtalt

  Mølleåplateau - 2.F Statsskole 
  P-hus - Grp. 1 IBC 
  Aktiv 6200 - IBC 
  Udendørs biograf - Grp. 4 - Statsskole

  Oplæg og skabeloner

  Aktiv Campus Aabenraa 
  Lokale og Anlægsfonden 
  Journalistiske fif 
  Skabelon til Campus News 
  Forside skabelon fra JV

  Filmklip til inspiration

  PixlDance 
  Nordlys 
  Football lab 
  Haslebakker interaktive

   

   

  Sidst opdateret 20.06.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa