Det nye byggeri er taget i brug

Den nye Campus skal danne rammen om et spændende flerfagligt uddannelsesmiljø med pædagoguddannelsen og socialrådgiveruddannelsen samt sygeplejerskeuddannelsen.

  DE FØRSTE STUDERENDE 

  Den 15. september blev offentligheden inviteret indenfor til champagne, kransekage og koncert med Thomas Buttenschøn i forbindelse den officielle indvielse af det nye byggeri. Nu er champagnen og kransekagerne pakket væk, og de 7500 kvadratmeter skal nu og fremover danne rammerne for og uddanne fremtidens pædagoger, sundhedsplejersker og sygeplejesker. Med de godt 1100 studerende, som vil have deres daglige gang på UC SYD, er kimen lagt til et Atktiv Campus Aabenraa.   

  OM BYGGERIET

  -Det er en lang proces at nå frem til at kunne stikke spaden i jorden, så jeg er glad for, vi kan gøre det nu. Men jeg er bestemt også glad for baggrunden for vores byggeri, som er at skabe et flerfagligt uddannelsesmiljø, hvor det tværprofessionelle element i uddannelserne får særdeles gode vilkår. Samtidig får vi og de studerende et helt nyt hus, hvor der er tænkt over detaljerne, så vi skaber et uddannelses- og studiemiljø, som er unikt, siger UC SYD’s rektor Birthe Friis Mortensen.

  Den ny campus er tegnet af Henning Larsen Architects med det overordnede mål at skabe et visionært og sprudlende studiemiljø med multifunktionelle læringsrum, som er fleksible overfor nye undervisningsmetoder og teknologiske muligheder.

  -Der er slet ingen tvivl om, at vi går en uddannelsesfremtid i møde her i Aabenraa, som er særdeles spændende. Som kommune har vi sat sundhed og læring i centrum i en række projekter, og her kan UC SYD’s nye campus ikke passe bedre ind. Vi ønsker at skabe et uddannelsesmiljø, hvor de studerende får fysiske rammer, både til deres studier men også deres studieliv i almindelighed, siger Aabenraas borgmester Thomas Andresen.

  Bygningen er tegnet, så den skal ligne en lille by. En by i byen. Der er taget udgangspunkt i, hvordan Aabenraa tager sig ud som by. Der er taget hensyn til, at campus kommer til at ligge i dels randområdet af den natur, der strækker sig helt ind til byen. Og dels bliver en del af det campusområde, som kommer til at rumme flere uddannelsesinstitutioner.

  Bygningen er på 7500 kvadratmeter, og der bliver plads til cirka 1100 studerende og cirka 70 ansatte. Den samlede pris er cirka 150 millioner kroner.

  Den ny campus ventes at stå klar til indflytning i august 2017.

  Pressemeddelelse udsendt af UC SYD januar 2016

  Sidst opdateret 21.09.2017

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa