Arena Aabenraa får en aktivitetsplads

Aabenraa Kommune anlægger et såkaldt AktivSpot ved Arena Aabenraa. Arbejdet går i gang i denne måned. Pladsen skal indbyde til leg og aktivitet, og er samtidig første etape af CampusRamblaen

  08
  062017

  I løbet af denne måned bliver pladsen foran Arena Aabenraa omdannet til en aktivitetsplads. Pladsen bliver ca. 1.500 kvadratmeter stor. Den kommer til at rumme en multibane, hvor der bl.a. kan spilles futsal (en form for fodbold), basketball, håndbold og hockey. Der bliver også anlagt et fitnessområde og opsat trampoliner.

  Det hele rundes af med græsbakker og beplantning, så hele pladsen kommer til at fremstå som et indbydende sted at stoppe op og dyrke en eller anden form for aktivitet.

  "Pladsen skal f.eks. invitere til, at forældre er aktive, mens de venter på deres børn, der måske spiller håndbold inde i hallen og omvendt. Det bliver rigtig godt at få den etableret, og jeg er glad for, at flere parter har bidraget til, at pladsen kunne blive en realitet" pointerer formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Philip Tietje.

  Multibanen er finansieret af DBU/Nordea Fonden. Fodboldklubben AABK har søgt om midlerne til den i samarbejde med Aabenraa Kommune.

  Fitnessområdet er finansieret af Aabenraa Kommunes Breddeidrætsprojekt. Firmaet Kompan leverer fitnessudstyret, som er specialdesignet til udendørs fitness. Aabenraa er et af de allerførste steder i Danmark, hvor udstyret bliver sat op. Det nyskabende ved dette træningsudstyr er, at alle kan bruge det - uanset alder, og uanset om man er professionel eller nybegynder. Er man stærk, giver udstyret mere modstand. Er man lige startet, kan man få en blid opstart.

  Aktivitetspladsen forventes færdig i efteråret 2017.

  Pladsen er første etape af realiseringen af CampusRamblaen. Det er en sti, der skal forbinde campusområdet og alle uddannelsesinstitutionerne nord for Dyrskuepladsen med Arena Aabenraa. Resten af ramblaforløbet planlægges i efteråret og anlægges i 2018.

  Sidst opdateret 09.06.2017

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa