Områdefornyelsen kan gå igang i den nordlige bymidte

Aabenraa Kommune har modtaget godkendelsen af programmet for områdefornyelse i Aabenraa bymidte nord af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Dermed er de 6 mio. kroner, som ministeriet havde reserveret til projektet, frigivet

  08
  062017

  Efter sommerferien kan arbejdet med at forny den nordlige ende af Aabenraa bymidte for alvor gå i gang.

  Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har godkendt Aabenraa Kommunes program for områdefornyelsen. Dermed har ministeriet samtidig frigivet en reserveret sum på 6 mio. kroner, som skal bruges på områdefornyelsen.

  Betingelsen for at få den statslige donation er dog, at Aabenraa Kommune selv bidrager til projektet med mindst det dobbelte, altså 12 mio. kroner. Den sum er allerede afsat af byrådet. Der er altså sammenlagt 18 mio. kroner til at gennemføre områdefornyelsen for.

  Programmet for områdefornyelsen er en beskrivelse af, hvordan de centrale problemstillinger i området skal gribes an. Det vil sige gågaden, H.P. Hanssens Gade og andre indsatser, som ikke er stedsspecifikke.

  "Det er jo ingen hemmelighed, at den nordlige del af gågaden i Aabenraa i dag har nogle udfordringer. Den bliver omtalt som en bydel, hvor der er meget lidt liv. Hvis det atter skal blive en attraktivt sted, der kan tiltrække folk, skal det fysiske miljø fornyes, og vi skal udvikle et koncept, som kan gøre bydelen kendt. Retro, design og livsstil kunne være en mulighed for at give bydelen en nye identitet. Og nu kan vi for alvor gå i gang med at planlægge, hvordan vi får realiseret tankerne" pointerer formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Philip Tietje.

  Vækst- og Udviklingsudvalget blev torsdag 8. juni orienteret om ministeriets godkendelse af programmet og frigivelse af de 6 mio. kroner. Pengene skal være brugt inden sommeren 2022.

  Læs programmet her

  Sidst opdateret 09.06.2017

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa