Nørreportkvarteret

Gademanualen for Nørreportkvarteret er nu godkendt. Gademanualen beskriver visionerne for omdannelsen og viser hvordan den nordlige del af gågaden (Nørreportkvarteret) kan blive en indbydende og spændende opholdsgade.

  Gademanualen er godkendt
  Gademanualen for Nørreportkvarteret er efter den har været i høring blevet godkendt. Gademanualen beskriver visionerne for omdannelsen og viser hvordan den nordlige del af gågaden kan blive en indbydende og spændende opholdsgade. Et forsøgsprojekt med gademøbler og facaderenoveringer er allerede virkeliggjort ved Ramsherred 15 (den gamle Matas) og Ramsherred 1 (den gamle Rema), så man kan allerede nu opleve visionen på nært hold.

  Gademanualen indeholder retningslinjer for farver og materialer på bygninger og belægning. Samspillet mellem kvarterets smukke, gamle bygninger og små specialbutikker skal være med til at skabe en unik stemning i den nordlige ende af gågaden.

  Se gademanualen her

  Fakta om Nørreportkvarteret
  Den nordlige del af midtbyen skal frem mod 2022 fornyes og renoveres for 18 millioner kroner, hvoraf Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen støtter med seks millioner kroner. Gademanualen for Ramsherred og Nørreport, der udgør Nørreportkvarteret, er første skridt i områdefornyelsen.  

  Film
  Se stemningsfilmen med visionen for Nørreportkvarteret her

   

  Kontaktperson

  Janni Kollerup Larsen, byplanlægger
  Tlf.: 7376 6314 - jkla@aabenraa.dk

  Sidst opdateret 05.09.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa