Bag om Områdefornyelse Syd

I foråret 2014 vedtog Byrådet en omfattende plan for områdefornyelse af den sydlige del af Aabenraa midtby. Et projekt til ca. 50 mio. kroner. Områdefornyelsen har gjort det muligt at realisere vigtige dele af udviklingsplanen ”Fremtidens Aabenraa – Fremtidens Købstad i 2035”

  Program for Områdefornyelse Syd
  Byrådet i Aabenraa Kommune sagde 28. maj 2014 ja til et omfattende program for områdefornyelse af den sydlige del af bymidten i Aabenraa.

  Programmet for områdefornyelsen kom i kølvandet på udviklingsplanen  ”Fremtidens Aabenraa – Fremtidens Købstad i 2035”.

  Områdefornyelsen bidrager blandt andet til realiseringen af udviklingsplanen og Fremtidens Aabenraa ved en markant indsats ved Rådhusgade og Markedspladsen. Disse er en del af det kommende Handels- & Kulturloop. Desuden opgraderes en af de passager, som ifølge udviklingsplanen skal binde byen sammen på tværs, nemlig den der går fra campusområdet ad Vestergade, Storetorv og Skibbrogade til havnen.

  I programmet for områdefornyelsen er der flere delprojekter, som skal trafiksikre og forskønne bymidten. Delprojekter, der kan realiseres for sammenlagt ca. 50 mio. kroner. Af disse bidrager Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter med 5 mio. kroner.

  Indsatserne i områdefornyelsen stammer dels fra borgerinddragelse i forbindelse med projekt fremtidens købstad og fra et borgermøde, hvor 70 borgere kom med input specifikt til områdefornyelsen. 

  Programmet for områdefornyelsen kan hentes ned nederst på denne side. 

  Dispositionsforslag for Områdefornyelse Syd
  Efter yderligere dialog med borgere i området blev et dispositionsforslaget for Områdefornyelse Syd udarbejdet i 2015. Efterfølgende delte områdefornyelsen sig i to spor, men med fastholdelse i ét anlægsprojekt. Det ene spor omhandlede omdannelsen af Rådhusgade, Søndergade, Søndertorv, Storetorv, Skibbrogade, Michael Jebsens Plads og Vestergade, mens spor to omhandler omdannelsen af Markedspladsen, da forslaget om en Legebakke på Markedspladsen ikke blev godkendt. Et nyt forslag er siden blevet udarbejdet og det kan du se her.  

  Dispositionsforslaget fra 2015 kan hentes ned nederst på denne side. 

  Se dagsorden og referat fra byrådsmødet (pkt. 75) hvor byrådet sagde ja til, at det omfattende projekt med byfornyelse i den sydlige del af Aabenraa midtby kunne gå i gang her.

  - Det glæder mig rigtig meget, at vi på tværs af byrådet er enige om, at midtbyen skal have et løft. Rådhusgade bliver en markeret og flot entre til vores handelsgade. Vi får sammenhæng i de historiske gader, og vi får realiseret endnu en betydelig del af udviklingsplanen for Fremtidens Aabenraa, der skal være med til at gøre Aabenraa Kommune til et endnu mere attraktivt sted at bo og drive virksomhed, siger Philip Tietje, formand for Vækst- & Udviklingsudvalget.

  Markedspladsen vil køre en særskilt proces, og der vil blive anledning til politisk behandling på et senere tidspunkt.

  Kontaktperson

  Linda Bonde, planlægger
  Tlf.: 7376 7774 - lbon@aabenraa.dk

  Sidst opdateret 22.06.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa