Gå til hovedindhold

Byomdannelse af Kilen

Aabenraa Kommune er i gang med at planlægge byomdannelse af erhvervsområdet nord for Kilen. Planerne vil tage afsæt i visionen fra udviklingsplanen: Fremtidens Aabenraa samt pilotprojektet: Aabenraa og fjorden – scenarier for fremtiden.

Indhold

  Kilen - Områdeafgrænsning

  Aabenraa og det stigende havvand

  Et partnerskab mellem Realdania og Miljøministeriet om ”Byerne og det stigende havvand” har siden 2019 støttet otte kommuner i udarbejdelsen af pilotprojekter, der beskriver, hvordan byerne i fremtiden kan håndtere det stigende havvand, som følger af klimaforandringer. Aabenraa Kommune har deltaget med pilotprojektet ”Aabenraa og fjorden – scenarier for fremtiden”.

  Rapporten ”Aabenraa og fjorden – scenarier for fremtiden” beskriver de usikkerheder, dilemmaer, udfordringer og muligheder, som Aabenraa Kommune står over for, når dele af de bynære havnearealer i større eller mindre grad skal udvikles til nye attraktive byområder, der binder byen og fjorden bedre sammen, samtidig med at nye og eksisterende by- og havneområder sikres mod fremtidige stormfloder.

  Læs mere på her eller i boksen nedenfor.

  Sidst opdateret: 22. november 2021

  Præsentation

  Kontakt

  Koordinator

  Janni Kollerup Larsen

  Fremtidens Aabenraa

  E-mail: jkla@aabenraa.dk