Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune etablerer et midlertidigt byrum i Nørreportkvarteret

Som led i udviklingen af Nørreportkvarteret har Aabenraa Kommune opkøbt og efterfølgende igangsat nedrivningen af ejendommene Nørreport 5-19 samt Ramsherred 1. For at sikre at Nørreportkvarteret fortsat fremstår attraktivt, mens planlægningen for en permanent anvendelse af området pågår, etableres der i efteråret 2021 et midlertidigt byrum.

Indhold

  Det midlertidige byrum i Nørreportkvarteret

  Det midlertidige byrum i Nørreportkvarteret

  Det midlertidige byrum skal være med til at gøre området attraktivt her og nu samtidig med, at forskellige tiltag afprøves forud for beslutning om den permanente indretning af området.

  Den overordnede disponering af området tager afsæt i nogle af de mange ideer, der tidligere i arbejdet med Nørreportkvarteret er kommet ind. Blandt andet har interessenter flere gange nævnt, at der mangler grønne området og elementer i bymidten.

  For at færdiggøre projektforslaget var det ønsket at høre kommunens borgere og byens brugeres mening om den fremtidige karakter af det midlertidige byrum. Skal det eksempelvis være vilde blomster eller klippede plæner? Skal der være aktiviteter for børn i alle aldre, eller skal der være plads til ro og fordybelse?

  Vækstudvalget for Land og By godkendte på mødet i juni 2021 projektforslaget og en igangsætning umiddelbart efter afslutning af nedrivningen i efteråret 2021. Se projektforslaget i boksen nedenfor. Anlægsarbejdet forventes igangsat i efteråret 2021. 

  Meningstilkendegivelse

  Det var muligt i perioden 16. april - 2. maj 2021 at udfylde en meningstilkendegivelse om karakter, udtryk og inventar. Resultatet af meningstilkendegivelsen indgår i det efterfølgende arbejde med det endelige projektforslag, som forelægges til politisk godkendelse i juni 2021. Se opsamling på meningstilkendegivelsen i boksen nedenfor.

  Borgermøde

  Tirsdag 27. april kl. 18.30 blev der afholdt et digitalt borgermøde, hvor projektet blev præsenteret, og hvor det var muligt at stille spørgsmål om projektet til repræsentanter fra Vækstudvalget for Land og By. 

  Sidst opdateret: 8. februar 2023

  Projektforslag

  Kontakt

  Koordinator

  Janni Kollerup Larsen

  Fremtidens Aabenraa

  E-mail: jkla@aabenraa.dk