Gå til hovedindhold

Storetorv

Storetorv har gennemgået en stor forvandling. Torvet er blevet gjort niveau frit, der er lagt ny granit- og teglbelægning, en scene er blevet støbt i beton og store parasoller fungerer som Storetorvs nye vartegn og lyser torvet op i aftentimerne.

Storetorv (2021). Dronefoto: Astrid Maria Rasmussen

Storetorv (2021). Dronefoto: Astrid Maria Rasmussen

Indhold

    Storetorv er en vigtig plads i Aabenraa midtby. Med sin centrale placering og kapacitet, danner dette byrum ramme om mange vigtige arrangementer i byen. Pladsen besidder en stor kvalitet med sin åbne karakter, hvor både julemarked og koncerter kan udspille sig. Med områdefornyelsen er pladsens multifunktionelle brug blevet opgraderet betragteligt. 

    Storetorvs fleksibilitet er øget da pladsen er blevet omlagt således, at terrænet er blevet niveaufrit. Pladsens åbne eventflade er markeret som et stort multifunktionelt ”tæppe” i mørk tegl. På den mørke flade er en scene placeret, som også kan bruges til ophold. På udvalgte steder på pladsen fungerer karakterfyldte parasoller som overdækning og skulpturelle installationer, som oplyses i aftentimerne ved hjælp af integrerede lysarmaturer.
    Parasollerne kan klappes ned eller demonteres midlertidigt hvis et event har brug for en flade uden overdækning eller mere åben karakter.  

    Sidst opdateret: 23. december 2020